Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Ś
r
u
t
a
s
o
j
o
w
a

Śruta sojowa stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego. Dzięki swojej przyswajalności bardzo korzystnie wpływa na rozwój i zdrowotność stada. Ponadto, stosujący produkt hodowcy są świadkami dynamicznego przyrostu masy zwierząt, już po kilku tygodniach stosowania. Produkt zawiera wiele cennych witamin i substancji wspomagających ich przyswajanie, dzięki czemu poprawie ulega również zdrowość stada. Stosowanie śruty sojowej niesie za sobą również oszczędności – pasza cechuje się wysoką strawnością.

Ś
r
u
t
a
s
ł
o
n
e
c
z
n
i
k
o
w
a

Śruta słonecznikowa to znakomity sposób na uzupełnienie białka w paszy. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, wpływającego na wyższy poziom mocznika w mleku, poprawia rozród oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. Jest wyjątkowo smakowita, aromatyczna i chętnie pobierana przez zwierzęta. Producentom trzody chlewnej przyda się jako komponent białkowy, ale również cenne źródło włókna dla loch karmiących i starszych tuczników. Może być również z powodzeniem stosowana w dawkach pokarmowych dla drobiu, ze szczególnym uwzględnieniem kaczek i gęsi. Dostępna również w formie peletu.

Ś
r
u
t
a
r
z
e
p
a
k
o
w
a

Śruta rzepakowa to idealne rozwiązanie dla hodowców drobiu, oraz trzody którym zależy na obniżeniu kosztów produkcji. Stanowi stosunkowo bogate źródło białka w atrakcyjnej cenie. Szczególnie atrakcyjnie wygląda relacja ilości białka do ceny surowca.

Produkowana w Polsce śruta poekstrakcyjna i makuch rzepakowy pochodzą z odmian rzepaku podwójnie ulepszonego, tzn. niskoerukowego i o obniżonej zawartości glukozynolanów (najniższa wartość spośród krajów UE). Fakt ten jest osiągnięciem na skalę światową polskich naukowców i hodowców, dzięki czemu śruta rzepakowa cieszy się dobrą renomą na rynkach zagranicznych.

M
a
k
u
c
h
r
z
e
p
a
k
o
w
y

Makuch rzepakowy jest doskonałym źródłem zarówno białka, jak i energii. Zawiera przeciętnie 34-35 proc białka bogatego w aminokwasy siarkowe: metioninę i cystynę. Z kolei wysoka zawartość tłuszczu (9-10 proc.), sprawia, że jest on także doskonałym komponentem energetycznym pasz.

W
y
s
ł
o
d
k
i
s
u
s
z
o
n
e

Wysłodki buraczane w największym stopniu składają się z węglowodanów. W dużej ilości są to polisacharydy strukturalne takie jak celuloza, hemiceluloza, pektyny, ligniny. Pektyny są fermentowane w żwaczu szybciej niż celuloza czy hemiceluloza, ale wolniej niż skrobia. Dzięki temu wysłodki nie stanowią zagrożenia subkliniczną kwasicą żwacza, a dostarczają stosunkowo szybkiej energii dla bakterii w żwaczu. Zawartość włókna w wysłodkach stanowi około 21%. Dodatkowo znajdują się w nich niewielkie ilości tłuszczu, oraz znikome fosforu i sodu, przy stosunkowo wysokiej zawartości wapnia. Wysłodki buraczane są dość bogate w lizynę. Niewielka ilość cukru pozostająca w wysłodkach pomaga we właściwym przebiegu zakiszania.

D
D
G
S
-
s
u
s
z
k
u
k
u
r
y
d
z
i
a
n
y
(
z
w
r
ó
w
n
o
G
M
O
j
a
k
i
N
O
N
G
M
O
)

Susz wywarowy kukurydziany DDGS (Dried Distillers Grains with Solubles) powstaje podczas produkcji Bioetanolu. Komponent ten jest źródłem łatwostrawnego białka (ok. 50% białka trawionego poza żwaczem u bydła) oraz włókna, co pozwala za pomocą odpowiednio zbilansowanej dawki żywieniowej na osiąganie znacznych przyrostów, a także wysokich wydajności i parametrów mleka.

Świetna alternatywa dla pasz treściwych. Produkt ten nadaje się dla wszystkich grup zwierząt a jego zapach zachęca je do lepszego pobierania paszy.

M
ą
c
z
k
a
r
y
b
n
a

Mączka rybna stanowi źródło bardzo cennego, wysokostrawnego białka (aż do 90%!). Jest ważnym elementem paszy, dlatego nasza firma przykłada dużą wagę do jej sprzedaży. Nasz produkt wyróżnia doskonała wartość odżywcza, wysoka zawartość takich aminokwasów, jak lizyna, metionina, treonina.

Stosowanie mączki rybnej niesie za sobą wiele korzyści. Stanowi przede wszystkim o lepszym wykorzystaniu paszy przez hodowane zwierzęta. Zbadanym i zweryfikowanym efektem stosowania naszej paszy jest przede wszystkim wysokie tempo wzrostu zwierząt a także automatycznie większe przyrosty zwierząt. Co więcej, mączka rybna gwarantuje lepszy smak paszy, dzięki czemu pasza jest chętniej zjadana przez zwierzęta. A przy tym nasi hodowcy dostrzegają zauważalnie niższe zużycie stosowanej paszy. Jak więc widzimy, zastosowanie mączki rybnej niesie za sobą same korzyści a jej koszt szybko się zwraca.

V
i
l
o
s
o
y

Wysoko strawny koncentrat białka sojowego dla optymalnego karmienia młodych zwierząt (52,5% zwartości białka)